#BackToSchool. Începe şcoala cu ECDL. Concurs

Competenţe digitale pentru BAC. Opţional naţional de modelare şi printare 3D. Credite profesionale pentru profesorii care învaţă Python şi 3D Printing.

Astăzi, este esenţial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide, pentru a beneficia de tehnologie şi de toate oportunităţile de învăţare şi predare cu care digitalizarea pătrunde în şcoli.
Elevii pot să facă un pas înainte şi să obţină certificarea internaţională ECDL. Astfel, competenţele lor digitale sunt recunoscute la nivel global, certificate pe termen nelimitat şi au posibilitatea de a echivala proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BACPână acum, peste 90 000 de elevi au beneficiat deja de această oportunitate.
Mai mult, dacă elevii se înscriu şi susţin cel puţin un examen ECDL în perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019, pot câştiga unul dintre premiile oferite de ECDL ROMANIA.

Tinerii sunt încurajaţi să opteze pentru instruire şi certificare IT la standard internaţional şi în anul şcolar 2019-2020, în situaţia în care acum aptitudinile IT sunt o condiţie obligatorie pentru a face faţă cerinţelor actuale de pe piaţa muncii. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate doar prin obţinerea unei certificări la standard recunoscut la nivel global.
În perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019, toţi elevii din învăţământul preuniversitar din România, care se vor înscrie şi urmează să îşi certifice competenţele de utilizare a computerului  prin certificarea ECDL, intră automat în tombola pentru câştigarea unuia dintre cele cinci premii oferite de ECDL ROMANIA: un laptop şi patru tablete. Campania este valabilă doar pentru elevi, în perioada respectivă, prin concursul Începe şcoala cu ECDL! 

Concursul Începe şcoala cu ECDL! se desfăşoară exclusiv online prin intermediul Bazei de Date ECDL ROMANIA.
Pentru a participa la concurs, candidaţii trebuie:

  • să fie elevi înscrişi în unităţile şcolare din învăţământul preuniversitar din România
  • să se înscrie în programul de certificare ECDL la unul dintre Centrele de Testare Acreditate ECDL din România în perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019 şi să li se aloce în Baza de Date ECDL o serie de înscriere generală unică pentru elevi, în perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019.
  • să susţină cel puţin unul dintre examenele aferente modulelor ECDL în perioada 9 septembrie – 13 decembrie 2019.

Respectarea tuturor conditiilor mai sus mentionate duce la inscrierea automata a candidatilor in concurs.
Vor fi desemnaţi 5 câştigători prin intermediul serviciului independent tragerilasorti.ro.

Detalii complete despre concurs se regăsesc în Regulamentul Începe Şcoala cu ECDL!.

Computerele pot fi folosite la clasă în multe feluri, începând cu grădiniţa şi şcoala primară, până la liceu şi universitate. Competenţele digitale reprezintă un set de aptitudini de bază care, alături de aritmetică şi citire, trebuie să fie dezvoltate încă din primele etape de şcoală. Lipsa competenţelor digitale îi expune pe tineri unor riscuri mari, atât în perioada de studii, cât şi mai târziu. Elevii fără aptitudinile corespunzătoare vor pierde oportunităţile de învăţare de care ceilalţi coelgi ai lor, corect pregătiţi, vor beneficia. Mai târziu, tinerii care nu şi-au dezvoltat aptitudini ITC solide vor fi dezavantajaţi pe o piaţă a muncii care, din ce în ce mai mult, impune competenţele digitale ca o cerinţă prealabilă.
Programele internaţionale de certificare, precum ECDL, care este deja implementat în multe şcoli din întreaga lume, oferă o metodă clară de dezvoltare şi probare a competenţelor digitale dobândite.

ECDL a lansat de curând şi module de certificare IT pe competenţe digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare în Python şi gândire algoritmică), 3D Printing (modelare şi imprimare 3D), Online Collaboration sau Digital Marketing.
La iniţiativa ECDL ROMANIA, Utilizarea tehnologiilor de modelare şi imprimare 3D a fost aprobată de Ministerul Educaţiei ca disciplină opţională în liceu. Programa școlară pentru noul opțional se va aplica în sistemul de învățământ începând cu anul școlar 2019-2020.

Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care, pe lângă dezvoltarea portofoliului personal, doresc să îşi echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. 
Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor – Permisul ECDL PROFIL START BAC şi Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent. Până acum, peste 90 000 de elevi au beneficiat deja de această oportunitate.

În plus, începând cu acest an şcolar, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot beneficia de noi credite profesionale transferabile dacă accesează şi se certifică pe modulele ECDL Computing (Python) şi ECDL 3D Printing. Până acum beneficiau de această oportunitate doar dacă obţineau certificarea ECDL PROFIL DIDACTIC.

Contact:
ECDL ROMANIA
marketing@ecdl.ro
021 316 99 22

Care este primul pas?

        Completează corect formularul de la “Înscrieri” si contactează-ne prin Live chat, telefonic sau email

× Live chat